op-Schiermonnikoog nieuws


op-Schiermonnikoog Nieuws is een onafhankelijke internetkrant voor het nieuws van het waddeneiland Schiermonnikoog (op-Schiermonnikoog.nl/-/Nieuws).

Iedereen kan hier zijn nieuws kwijt, zolang dit Schiermonnikoog betreft.
U kunt uw nieuws bij voorkeur per e-mail melden. 

U kunt een gratis abonnement aanvragen op-Schiermonnikoog Nieuwsmail.
U krijgt dan per email bericht als er nieuws is.

Voor de liefhebbers hebben we nu ook een RSS feed (alleen voor persoonlijk gebruik).

Wij wensen u veel leesplezier toe.
 


Jonge bultrug zwemt na stranding in de Waddenzee weer in de Noordzee   [wadden]
In de Oosteromgeul onder de Boschplaat bij Terschelling is een jonge bultrug gestrand. Het gaat om dezelfde jonge walvis die woensdag tussen Schiermonnikoog en Ameland werd gezien. De conditie van de bultrug was slecht...
(complete artikel met foto op bron)
Geplaatst op 22-07-2024 09:23
 
Bron: Omroep Friesland 19-07-2024

Jonge bultrug gespot in Waddenzee: `In 30 jaar nooit gezien`    [wadden]
In de Waddenzee is bij de Engelsmanplaat, tussen Ameland en Schiermonnikoog, een bultrug gezien. De walvis heeft een geschatte lengte van 6 à 8 meter.
Het beest is dus nog niet volwassen, zegt een woordvoerster van SOS Dolfijn tegen het ANP. Bultruggen kunnen tot 15 meter worden.
De waarneming van het dier werd gemeld vanaf een passagiersschip. De Waddenunit, die op de Waddenzee patrouilleert, ging na de melding kijken en zag dat het een bultrug was.
(complete artikel op bron)
Geplaatst op 18-07-2024 13:06
 

Groot kunstwerk in Lauwersoog laat straks de werking van eb en vloed zien   [wadden]
In de haven van Lauwersoog komt een zogenaamde getijdeninstallatie: een grote stalen ring die volstroomt bij vloed, leegloopt bij eb en onzichtbaar is bij springtij. Vanaf een bijbehorende loopbrug van 120 meter lang kunnen bezoekers het verloop van de getijden volgen en aan de andere kant de afmerende en uitvarende schepen bekijken.
(complete artikel op bron)
Geplaatst op 17-07-2024 08:54
 

Consortium onderzoekt mogelijkheden van zelfvarende veerboten naar de Waddeneilanden   [wadden]
Ondieptes, sterke eb- en vloedstromen, geulen die zich per week of zelfs per dag verleggen, verraderlijke golfslag. De Waddenzee lijkt nou niet het ideale testgebied voor autonome vaart. Toch gaat dat gebeuren: een keur aan bedrijven...
(complete artikel met foto op bron)
Geplaatst op 15-07-2024 09:44
 
Bron: Schuttevaer 04-07-2024

KNRM waakt over de veiligheid op de Waddeneilanden    [wadden]
Elk jaar kiezen meer dan een miljoen mensen voor een vakantie op de prachtige Waddeneilanden, aangetrokken door het strand, de zee, het Wad en de rust. Het unieke eilandgevoel is onvergetelijk. Maar wat gebeurt er als er iets misgaat? Wie redt je uit de zee...
(complete artikel met foto`s op bron)
Geplaatst op 10-07-2024 09:39
 
Bron: KNRM 08-07-2024

Texel, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog in top 10 favortiete vakantiestreken   [wadden]
De Veluwe is voor Nederlanders dit jaar de favoriete streek om op vakantie te gaan, direct gevolgd door Zuid-Limburg. De rest van de top 5 bestaat uit Texel, de Achterhoek en Terschelling.
(Complete artikel met lijst op bron)
Geplaatst op 10-07-2024 09:23
 
Bron: MarketingTribune 08-07-2024

Nieuwe terreinwagens voor zeehondenwachters op Waddeneilanden   [wadden]
PIETERBUREN – Afgelopen week heeft Zeehondencentrum Pieterburen twee nieuwe terreinwagens afgeleverd aan de zeehondenwachters op Ameland en Schiermonnikoog. In samenwerking met haar mobiliteitspartner MHC Mobility zijn twee Toyota’s Hilux beschikbaar gesteld die speciaal zijn uitgerust voor de unieke omstandigheden waarin de zeehondenwachters werken.

(complete artikel op bron)
Geplaatst op 09-07-2024 11:58
 

Aantallen gewone en grijze zeehond in Waddenzee en Deltagebied, 1960-2024   [wadden]
Zeehonden werden langs onze kusten eeuwenlang bejaagd, als schadelijk wild, maar ook voor traan (vet) en pels. Na de sluiting van de jacht zijn de aantallen gewone zeehonden toegenomen, maar heeft de groeiende zeehondenpopulatie onder druk gestaan door verontreiniging en het zeehondenvirus (PDV). Sinds 2013 is de groeisnelheid gestagneerd en vanaf 2022 wordt er een afname van het aantal gewone zeehonden waargenomen. De grijze zeehond maakte rond 1980 zijn comeback in de Waddenzee, en rond 2000 in het Deltagebied. De aantallen zijn sindsdien steeds toegenomen, mede dankzij de uitwisseling met andere gebieden buiten Nederland.
(complete artikel op bron)
Geplaatst op 09-07-2024 11:51
 

Waddengebied 15 jaar Unesco Werelderfgoed: ‘De natuur de ruimte geven’   [wadden]
Zaterdag 29 juni 2024 was de Dag van het Wad. Dit jaar is dat extra feestelijk, aangezien het 15 jaar geleden is dat de Waddenzee werd uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed.

Die erfgoedstatus omarmen we ook bij Rijkswaterstaat, als beheerder van de Waddenzee. Elke dag zetten medewerkers van Rijkswaterstaat zich in voor het behoud en herstel van de natuur in dit prachtige gebied.

(complete artikel op bron)
Geplaatst op 01-07-2024 16:23
 

Feestelijk ontbijt vanwege vijftien jaar werelderfgoed Waddenzee   [wadden]
De Waddenzee werd in 2009 erkend als Unesco Werelderfgoed. Om daarbij stil te staan komen wadliefhebbers van Den Helder tot Termunterzijl en van Texel tot Schiermonnikoog op zaterdag 29 juni bij elkaar. Ruim zevenhonderd deelnemers...
(complete artikel met foto op bron)
Geplaatst op 25-06-2024 20:34
 

Ouder nieuws...

 

Er mag niets uit de internetkrant worden overgenomen zonder bronvermelding met aanklikbare Internetlink. Opname van een bericht van derden wil niet zeggen dat de redactie automatisch achter de inhoud staat. De redactie kan niet verantwoordelijk worden de gesteld voor de inhoud van artikelen van derden.

Natuurlijk hebben we onze best gedaan om de informatie weergegeven op deze pagina correct te laten zijn. Fouten maken is echter menselijk en daarom kunt u aan deze pagina dan ook geen rechten ontlenen.


Sponsors van op-Schiermonnikoog nieuws


Selectie uit de lastminutes voor de komende 14 dagen

Klik hier voor meer informatie over Appartement Vogel in It Aude Kolonyhûs
Vogel in It Aude Kolonyhûs       Last minutes
10 persoons apprtement met dakterras in het Aude Kolonyhus
 • is vrij van maandag 29 juli 2024 tot vrijdag 02 augustus 2024
  Lastminute prijs is € 935.00. Nu reserveren!
   
Klik hier voor meer informatie over Appartement Kuifeend Kooiplaats
Kuifeend Kooiplaats       Last minutes
12 persoons accommodatie op de Kooiplaats, aan de duinen
 • is vrij van maandag 05 augustus 2024 tot maandag 12 augustus 2024
  Aanbieding , Appartement met 6 x een twee pers slaapkamer. Elke kamer heeft eigen douche en wc, recreatie ruimte keuken alles compleet.
  Lastminute prijs is € 1 315.00. Nu reserveren!
   

Tip: Controleer ook de beschikbaarheid van alle accommodaties op-Schiermonnikoog.nl of er nog ruimte is die niet als lastminute is aangeboden...


Informatie over vakantie op op-Schiermonnikoog.nl:
Voorpagina Lastminute Beschikbaarheid VakantieplannerNieuwsWat-te-Doen

© 2000-2024 op-Schiermonnikoog.nl                       Privacyverklaring                 Sortering Zoek & Boek resultaten